Boerderijvakantie met je kinderen

De voorbije jaren hebben al honderden gezinnen een of meerdere dagen en nachten op het Akkermanshof doorgebracht.
En toegegeven, zelf zijn we misschien een beetje bevooroordeeld, maar als ons gastenboek ons één ding geleerd heeft, dan is het wel dat een boerderijvakantie een unieke ervaring is.

De voordelen zijn eindeloos, zowel voor ouders als voor kinderen!

Eindelijk terug naar de natuur

Door de dagelijkse ratrace waar we met z’n allen aan deelnemen, krijgt de Witte van Zichem of de Pallieter in onze kinderen nog maar weinig kansen. Maar een boerderijvakantie brengt je hele gezin terug naar de natuur – in ons geval: de wereld van weiden, koeien en prachtige landschappen. Hier kom je mentaal helemaal tot rust en proef je van het ‘echte’ leven. Je oogappels ravotten naar hartenlust in het hooi of de stallen, ontdekken het leven op de boerderij, of amuseren zich met tal van andere leuke activiteiten in de natuur.

Ideale mix van inspannen en ontspannen

Die combinatie van mentale rust en fysieke inspanning is het perfecte recept voor een vakantie. Je kinderen kunnen zelfs een dagje meehelpen op de boerderij: de stallen uitmesten, de koeien voederen, meerijden op de tractor … Na zo’n dag vallen ze gegarandeerd als een blok in slaap, waardoor je tijd hebt voor wat us-time.

Meehelpen op de boerderij

Toffe uitstappen

Het Akkermanshof ligt in het Limburgse Bocholt. De middle of nowhere zou je denken. En terecht. Toch heeft dit ongerepte stukje natuur je heel veel te bieden.

- Urenlange natuurwandelingen met picknick?
- Op je stalen ros door de streek denderen?
- Of op de rug van een viervoeter de natuur ontdekken?

Het kan allemaal!

In deze blog verzamelden we de activiteiten die de voorbije jaren op het meeste bijval konden rekenen bij onze gasten.

Educatief luik

Nog een voordeel van een boerderijvakantie? Je kinderen steken er iets van op. Ze maken in levenden lijve kennis met dieren die ze misschien alleen uit boekjes kennen. Ze ontdekken hoe die dieren in het echt zijn en welke zorgen ze nodig hebben. Zijn je oogappels knuffelgek? Dan kun je zelfs een konijn huren dat je kinderen tijdens jullie verblijf in het Akkermanshof mogen verzorgen en knuffelen.

Meer weten over de voordelen van een boerderijvakantie?

Lees dan zeker de recensies van onze tevreden gasten. Of ontdek wanneer de stal vrij is